Жаңғақтармен және анармен толтырылған сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 сазан (салмағы шамамен 1 кг), 1/2 кесе қабығы аршылған, жаңғақ, жаңғақ, 1 стакан гранит дәндері, 2 пияз, 6-8 бас қалампыр,1/2 шай қасық өсімдік майы, 1 шай қасық ұн, 1/4 шай қасық даршын, ұнтақталған қызыл бұрыш және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Балықты тазалаңыз және жуыңыз, ішін тұзбен сүртіңіз және 30 минутқа қалдырыңыз. Пиязды және жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, даршын, қалампыр және анар дәндерін қосып, анар дәндерін езіп алмау үшін абайлап араластырыңыз. Балықты дайындалған қоспамен толтырыңыз, іштің шеттерін ағаш шпилькалармен бекітіңіз. Дайындалған балықты өсімдік майымен майланған кішкене ыдысқа салыңыз, үстіне ұн себіңіз де, 1000 қуат деңгейінде пешке 7-10 минутқа қойыңыз. Егер бұл уақыт жеткіліксіз болса, балықты пеште тағы 2-3 минут бойы толық жұмсақ болғанша ұстауға болады