Дәмдеуіштер мен сарымсақ қосылған қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер әр түрлі типтегі 800 г ақ балық филесі (камбала, теңіз тілі, мерлан, треска), 1 шай қасық ұнтақталған зире, 0,5 шай қасық ұнтақталған кориандр, 1 шай қасық ұнтақталған анис тұқымы, 0,5 шай қасық ұнтақталған чили бұрышы, 3 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 3 шай қасық лимон шырыны, тұз, қуыруға арналған өсімдік майы, салат жапырақтары, лимон тілімдері.
Сипаттамасы (тағамдар: Үнді) Балықтан сүйектерді алып тастаңыз, терісін тазалаңыз, жуыңыз және қағаз майлықтармен сүртіңіз. Балықты үлкен кесектерге кесіңіз. Зире, кориандр, анис тұқымын, ұнтақталған чили, сарымсақ, тұзды лимон шырынында тегіс болғанша ұнтақтаңыз. Онымен балықты жабыңыз, содан кейін оны 1 сағат бойы суыққа қойыңыз. Терең табаға немесе қуырғышқа жартысына дейін май құйып, 180°C дейін қыздырыңыз. Балықты бір уақытта бірнеше бөлікке 2-3 минут қызарғанша қызарғанша қуырыңыз. Қағаз майлықпен сүртіңіз. Салат жапырақтары мен лимон тілімдерімен безендірілген ыстық күйде ұсыныңыз.