Сиыр етінен жасалған сорпа (тағамдар: австриялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 0,5 кг картоп, 3 бас пияз, 2 қасық шошқа майы, 0,5 шай қасық ұнтақталған тәтті бұрыш, 0,5 кг сиыр еті, 2 түйір майдалап туралған сарымсақ, 2 кесе кофе ұны, тұз.
Сипаттамасы Пияздың 3 басын аршып, үккіштен өткізіп, алтын қоңыр түске дейін екі қасық май қосылған кастрюльге қуырыңыз. Содан кейін 1/2 шай қасық тәтті қызыл ұнтақталған бұрыш қосып, 2 кесе су құйыңыз. Пиязды 20 минут қайнатыңыз және електен сүртіңіз. Кәстрөлге 0,5 кг сиыр етін салыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз және баяу отта шамамен 50 минут қайнатыңыз. 2 кесе кофе ұнына себіңіз де, көбірек су құйыңыз. Қайнағанға дейін бір ас қасық зире мен майоран, дәміне қарай майдалап туралған 2 түйір сарымсақ пен тұзды қосыңыз. Шамамен 20 минуттан кейін аршылған және текшелерге кесілген 0,5 кг картопты салыңыз.