Асшаян мен балық қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 0,5 кг тазартылмаған асшаян, 0,5 кг балық филесі, 0,5 кг картоп, 1 стакан кокос сүті (1 стакан сүтке араластырылған 60 г қуырылған және ұнтақталған жержаңғақ алмастыруға болады).
Сипаттамасы (тағамдар: Эквадорлық) Асшаяндарды жақсылап шайып, тазалаңыз. Асшаяндардың қабығын кастрюльге салыңыз, су қабығын жауып тұратындай етіп су құйыңыз, 1 шай қасық тұз қосып, 15 минут қайнатыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз және барлық мазмұнын ұнтақтаңыз. Алынған композицияны ұсақ електен өткізіп, шырынын жинап, қайнатыңыз. Пышақтың ұшымен әр асшаянды басынан құйрығына дейін кесіп, қара тамырды шығарыңыз. Картопты аршып, кесектерге кесіңіз. Асшаяндар мен картопты суық суға салып, 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін асшаяндардың қабығымен қайнаған шырын қосып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Егер сіз жаңғақтарды сүтпен бірге қолдансаңыз, онда оларды қосып, тағы 5 минут пісіру керек. Кішкене кесектерге кесілген балық филесін қосыңыз. Дайын болған кезде туралған ақжелкенді салыңыз, оттан алыңыз және дереу қызмет етіңіз. Қуыруға арналған: 1 ұсақ туралған қызыл пияз, 2 ас қасық. ақ туралған пияздың қасықтары, 2 ас қасық. туралған ақжелкеннің қасықтары, 1 аршылған және туралған қызанақ, 1 ұнтақталған ыстық жасыл бұрыш, 1 түйір ұсақталған сарымсақ, 3 ас қасық. май, тұз, бұрыш қасықтары, ұнтақталған зира және түске арналған май.