Картоп пен аскөк қосылған форель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер сірке суы (лимон шырыны) - 1 ас қасық. л тұз ұнтақталған бұрыш пияз - 1 дана. лавр жапырағы - 1 дана. ұсақ форель - 1 дана. картоп - 4 дана. көкөніс сорпасы - 1/2 кесе аскөк қыша (піспеген) - 1 шай қасық. май немесе маргарин - 1,5 шай қасық.
Сипаттамасы Үлкен контейнерге су құйыңыз (төрт сантиметр), сірке суын немесе лимон шырынын, тұзды, жаңадан ұнтақталған қара бұрышты, тұтас пиязды және лавр жапырағын қосыңыз. Отқа қойыңыз, қайнатыңыз және баяу отта 3-5 минут ұстаңыз. Форельді ішіңіз, қайнаған суға салыңыз, контейнерді қақпақпен жабыңыз және баяу отта бірнеше минут қайнатыңыз. Содан кейін балықты екінші жағына аударып, тағы 5 минут пісіріңіз. Осы уақытта қайнатылған картопты 4 бөлікке бөліп, көкөніс сорпасына салыңыз да, қақпағын жаппай 5-7 минут қайнатыңыз. Аскөкті ұсақтап тураңыз, май мен қыша араластырыңыз, ұнтақталған бұрыш қосыңыз. Картоп пен форельді табаққа салыңыз, аскөк пен қыша қоспасымен безендіріңіз. сірке суы (лимон шырыны) - 1 ас қасық. л тұз ұнтақталған бұрыш пияз - 1 дана. лавр жапырағы - 1 дана. ұсақ форель - 1 дана. картоп - 4 дана. көкөніс сорпасы - 1/2 кесе аскөк қыша (піспеген) - 1 шай қасық. май немесе маргарин - 1,5 шай қасық.