Ащы кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер кальмар - 1 кг. су - 2 кесе пияз - 2 дана. сарымсақ - 2 түйір қызанақ - 2-3 дана. лавр жапырағы - 1-2 дана. қызыл бұрыш "Вегета" дәмдеуіші - 1/2 шай қасық. аскөк - 1 шоқ кинза - 1 шоқ маргарин - 50 г. тұз ұн - 1,5 ас қасық. лимон - 1 дана.
Сипаттамасы Терең табаға екі стакан су құйып, сол жерге майдалап туралған екі орташа пиязды, екі түйір сарымсақ, екі-үш қызанақты (тек туралған), лавр жапырағын, аздап қызыл бұрыш лақтырып, шырынын сығыңыз. бір лимон. Кішкене насыбайгүлді, жарты шай қасық өсімдік дәмдеуіштерін, туралған аскөк пен кинза шоғырын, дәміне қарай 50 грамм маргаринді, тұзды қосып, соңында жолақтарға кесілген кальмарды салыңыз (әрине, бұрын тазартылған). Мұның бәрін отқа салыңыз және қайнатыңыз. Қоспа қайнаған кезде, түйіршіктер пайда болмас үшін қарқынды араластыра отырып, бір жарым ас қасық ұн қосыңыз. Қырық бес минут бойы қақпақпен жабылған баяу отта қайнатыңыз. Ең соңында лимон шырыны мен кетчуп қосылған жұмыртқаның сарысын қосыңыз. кальмар - 1 кг. су - 2 кесе пияз - 2 дана. сарымсақ - 2 түйір қызанақ - 2-3 дана. лавр жапырағы - 1-2 дана. қызыл бұрыш "Вегета" дәмдеуіші - 1/2 шай қасық. аскөк - 1 шоқ кинза - 1 шоқ маргарин - 50 г. тұз ұн - 1,5 ас қасық. лимон - 1 дана.