Жасыл желегі бар жыланбалық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер жылан - 750 г. ақ асханалық шарап - 1 стакан май - 2,5 ас қасық. л пияз - 1 дана. сарысы - 3 дана. крахмал - 1 шай қасық. кілегей - 4 ас қасық. л жасылдар - 3 уыс лавр жапырағы - 1 дана. лимон шырыны - 1/2 лимон зире - бір шымшым бұрыш тұзы
Сипаттамасы Балықты пісіріңіз: теріні тазалаңыз, ішін тазалаңыз, жуыңыз және бөліктерге бөліңіз. Үгітілген пиязды шөптермен (жуылған, майдалап туралған - қолайлы: қымыздық, аскөк, жасыл пияз, ақжелкен, шпинат, шалфей, эстрагон) және 1-2 ас қасық лимон шырыны қосылған майға бұқтырыңыз. Содан кейін жыланбалық кесектерін қосып, тұз, бұрыш, зире, лавр жапырағын қосып, шарап құйып, 15-20 минут қайнатыңыз. Балықты табаққа салыңыз. Сарысын, кілегей мен кішкене крахмалды жақсылап араластырыңыз, қалған лимон шырынын қосыңыз, бәрін шайқауышпен шайқаңыз және массаны қайнатыңыз (бірақ қайнатпаңыз!). Балықты тұздықпен құйыңыз, лимонның үлкен тілімдерімен безендіріңіз және ақжелкенге себіңіз. Салқын түрде қызмет етіңіз. жылан - 750 г. ақ асханалық шарап - 1 стакан май - 2,5 ас қасық. л пияз - 1 дана. сарысы - 3 дана. крахмал - 1 шай қасық. кілегей - 4 ас қасық. л жасылдар - 3 уыс лавр жапырағы - 1 дана. лимон шырыны - 1/2 лимон зире - бір шымшым бұрыш тұзы