Ащы қызғылт лосось
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қызғылт лосось - 1 дана. лимон - 1-1,5 дана. басты пияз - 1 дана. лавр жапырағы - 2-3 дана. тұз дәмдеуіштер көк - дәміне қарай
Сипаттамасы Жаңа қызғылт лососьді теріден және іштен тазалаңыз. Балық сойылып жатқанда, оны жылыту үшін пеште кішкене отты жағыңыз. Бір жарым лимон кесектерін және тілімдерге кесіңіз - бір кішкентай пияз. Латканы (немесе пешке жарамды жоғары жиектері бар басқа ыдысты) алыңыз, оған аздап өсімдік майын құйыңыз. Балықты үлкен кесектерге кесіңіз (ұзындығы 3-5 см) және қуыруға арналған дайындалған ыдысқа салыңыз. Балықты тұз, бұрыш қосып, туралған пиязбен және ірі сынған лавр жапырақтарымен салыңыз. Шамға лимон дөңгелектерінің қабатын салыңыз. Дайын балықты дәміне қарай шөптермен безендіріңіз. қызғылт лосось - 1 дана. лимон - 1-1,5 дана. басты пияз - 1 дана. лавр жапырағы - 2-3 дана. тұз дәмдеуіштер көк - дәміне қарай