Тұздық астындағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық филесін (ұсақ сүйектері жоқ кез келген түрі жасайды) бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш себіңіз, лимон шырынын себіңіз де, 15-20 минутқа қалдырыңыз. Осы уақытта көкөністермен айналысыңыз. Сәбізді ірі үккіште үккіштен өткізіп, пиязды жарты сақинаға кесіңіз. Пиязды жақсы қыздырылған майға жіберіңіз (мөлдір болғанға дейін), содан кейін сәбізді қосып, жақсылап араластырыңыз және 5-7 минут қайнатыңыз. Тұз, қант, томат пастасын (аздап суда сұйылтылған), сірке суын, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосыңыз (әуесқойлар қалампыр қосуы мүмкін). Араластырыңыз, жабыңыз және тағы 2-3 минут қайнатыңыз. Пештен алыңыз. Балықты қуырыңыз, кастрюльге салыңыз, үстіне дайын көкөністерді салыңыз да, баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Ыдыс салқындаған кезде тоңазытқышқа салыңыз. Бұл балыққа салқын тағамдар ретінде қызмет етеді. балық (филе) - 1 кг. лимон (шырын) - 1/3 бөлігі тұз - дәміне қарай қара бұрыш - дәміне қарай сәбіз - 1 кг. пияз - 2 дана. (үлкен) томат-паста - 3 ас қасық. л. су - 1/4 кесе қант - 3 ас қасық. л. сірке суы - 2 шай қасық. бұрыш (бұршақ) - 10 дана. тұз - дәміне қарай бұрыш (ұнтақталған) - дәміне қарай лавр жапырағы - 1-2 дана. қалампыр - міндетті емес