Мидиядан жасалған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 кг. Мидия, 1 ас қасық. Күріш, 2 ас қасық. Сары май немесе өсімдік майының қасықтары, кішкене пияз, сәбіз, 1 шай қасық томат пюресі, дәміне қарай тұз бен бұрыш, лавр жапырағы, сарымсақтың басы. Мидияларды аз мөлшерде суға пісіріңіз. Сары майға немесе өсімдік майына бір пиязды, сәбізді және бір стақан сұрыпталған, жуылған және жақсы ағызылған күрішті аздап қуырыңыз. 2 ас қасық құйыңыз. Қажет болса, су қосып, қайнатыңыз. Бір шай қасық томат пастасын, тұзды құйыңыз, бұрыш себіңіз, лавр жапырағын қосыңыз және бүріккіш бөтелкеге кішкене отқа қойыңыз. Күріш дерлік дайын болған кезде, күрішке жапырақтары ашық мидия мен сарымсақ басын салыңыз. Табаққа салыңыз да, шөптермен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз.