"Амур" тұшпарасы (кәстрөлдерде)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 10-15 дана. тұшпара, 50 г бауыр, 1 пияз, 1/2 дана. сәбіз, 1/2 кесе сорпа, 1 ас қасық. л ұн, 1 ас қасық. л томат пастасы, тұз, бұрыш, лавр жапырағы. 10-15 дана мөлшерінде кішкене тұшпара дайындаңыз. бір қазанға. Тұшпараны жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, кастрюльге салыңыз, қуырылған пияз мен бауырды қосыңыз, қуырылған және жолақтарға кесілген, әр кастрюльге бір уыс, бәрін тұздықпен жабыңыз. Кәстрөлдің үстіңгі жағын қамырдан (ашытқысыз немесе ашытқы) жасалған тортильмен жабыңыз да, 20 минут қайнату үшін пешке салыңыз. Торттар қызарған кезде, тағам дайын болады! Бұл тағамдағы ең бастысы - тұздық - пияз бен сәбізді өткізіп, томат пастасын қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін ет сорпасын, қаймақты, ұнды (жаңғақ түске дейін қуырылған) қосып, барлығын араластырып, тұз, бұрыш қосып, лавр жапырағын қосып, әр кастрюльге тұшпараны дайын тұздықпен құйыңыз.