Қояннан (қоян етінен) қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қоянды (eaychatina) кесіңіз, туралған пияз мен туралған сарымсақпен араластырыңыз, тұздықты құйыңыз және 12 сағатқа қалдырыңыз - бір күн. Маринадты дайындау: 1 литр суды 3 ас қасық шарап сірке суымен, лавр жапырағымен араластырып, бұрыш бұршағын, тұзды, қантты қосып, қайнатыңыз. Маринадталған етті (тек артқы жағы жақсырақ) шошқа майымен турап, ыстық табада сары майға қуырып, алтын қоңыр қыртысты қалыптастыру үшін ұн қосыңыз. Үйрек төсегіне салыңыз, тілімдерге кесілген саңырауқұлақтар қабатын, сәбіз тілімдерін, тәтті бұрыш тілімдерін, цуккини тілімдерін жабыңыз. Тұздықпен жабыңыз: ұн қосылған 500 гр қаймақ. Содан кейін сиыр сорпасын қосып, дәмдеуіштерді салыңыз: хош иісті бұрыш, қалампыр және кептірілген шөптер, 1 стакан құрғақ қызыл шарап құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Қоян 3,5-4 кг. жаңа саңырауқұлақтар 150-200 г. сәбіз 2 дана. цуккини цуккини 100-200 г. тәтті бұрыш 1 дана. сиыр сорпасы 1 литр, қаймақ 500 г. құрғақ қызыл шарап 1 стакан, шошқа майы 100 г. ұн 2-3 ас қасық. л. шарап сірке суы 3 ас қасық. л., пияз 2 дана. сарымсақ 5-6 түйір, лавр жапырағы, бұрыш бұрышы, қант 1 ас қасық. л. тұз, хош иісті бұрыш 2-3 бұршақ, қалампыр 2-3 дана.