Маринадталған пияз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 100 литр құю үшін: 50 л 6% сірке суы, 45 л су, 6 кг тұз, 75 г даршын, 50 г қалампыр, 40 г жұлдызды анис, 50 г хош иісті бұрыш, 40 г қызыл бұрыш, 100 г лавр жапырағы Сыйымдылығы 0,5 литр болатын 10 банкаға қажет: пияз жиынтығы - 4,4 кг, қант - 180 г, тұз - 105 г, сірке қышқылы (9% концентрациясы) - 520 г, даршын - 1,5 г, қалампыр - 10 дана, хош иісті ащы бұрыш - 10 дана, лавр жапырағы - 10 дана, су - 1,5 л. Бірінші әдіс Деликатес өнімі - диаметрі 1 - 2 см ұсақ маринадталған пияз (жиынтық). Ащы да, тәтті де сорттары қолайлы. Үстіңгі жабын қабыршақтарынан тазартуды жеңілдету үшін пиязды қабығынан тазартқанға дейін қайнаған суға 2 - 3 минут салып, содан кейін тез салқындату ұсынылады. Осыдан кейін пиязды сыртқы қабыршақтардан, мойыннан және тамыр қабығынан тазарту керек. Тазартылған пиязды маринадталғанға дейін салқын тұзды суда (100 литр суға - 2 - 3 кг тұз) сақтау керек. Екінші әдіс Пиязды тазартады, жуады, қайнаған суға 2 - 3 минут қайнатады. және суықта салқындатыңыз. Сонымен бірге маринад дайындалады. Су эмальданған ыдысқа құйылады, қант пен тұз қосылады, қоспасы 10 - 15 минут қайнатылады, сүзіледі, ерітінді қайнатылады және оған сірке суы құйылады. Құрғақ банкалардың түбіне хош иісті бұрыш, 1 дана сынған даршын, 2 - 3 дана салынады. қалампыр, 0,5 лавр жапырағы. Осыдан кейін, пиязды мықтап салып, оны тұздықпен құйыңыз, оның температурасы 80С. Осыдан кейін банкалар 100С температурада зарарсыздандырылады: 0,5 л - 5 мин., 1 л - 8 мин. Банкалар тығындалады және салқындатылады. Құю құрамының үшінші әдісі: 1 литр су үшін - 2/3 кесе 9% сірке суы. Бір литрлік банкаға - 5 - 10 бұршақ қара иісті бұрыш, 1 - 2 лавр жапырағы. Шамдарды тазалаңыз, ыстық тұзды су құйыңыз (1 литр суға 200 г ас тұзы) және екі күн бойы суық жерге қойыңыз. Пияз толығымен дерлік мөлдір болуы керек. Банкаларды ілгіштерге дайындалған пиязбен толтырып, үстіне ыстық тұздық құйыңыз. Дереу жабыңыз және суығанша төңкеріңіз. Құюдың төртінші әдісі: 1 литр су үшін - 40 г қант, 40 г тұз, 3 ас қасық. 9% сірке суының қасықтары, 10 - 15 бұршақ қара бұрыш. Пиязды жуыңыз және 2 - 3 минут. қайнаған суға батырыңыз. Содан кейін салқындатыңыз, сыртқы қабыршақтардан тазалаңыз және банкаларға ілгіштерге салыңыз. Ыстық тұздықты құйып, 85 С температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар 10 - 12 минут, литрлік банкалар 15 - 20 минут.