Маринадталған жас сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 50 г тұз, 60 - 90 г қант, 1 ас қасық. сірке суының қасық. Бір литрлік банкаға - 8 - 10 түйір хош иісті қара бұрыш, 5 - 7 қалампыр бүршігі, 1 - 2 лавр жапырағы, бір тілім даршын. Жас, нәзік тамыр дақылдарын жақсылап жуыңыз, тазалаңыз, қайнаған тұзды суға 2 - 5 минут салып қойыңыз. Сәбізді суық суға салқындатыңыз, бірдей пішіндегі тілімдерге кесіңіз, дәмдеуіштерді банканың түбіне салғаннан кейін, ілгіштері бар банкаларға салыңыз. Ыстық тұздықты құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 12 - 15 минут, литрлік банкалар - 20 - 25.