Шие компоты (6 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Төртінші әдіс. Тұқымсыз шие эмальданған ыдысқа салынады, 1 кг жидекке 300-400 г қант қосылады, қақпақпен жабылады, отқа қойылады және араластыра отырып, 85 вт-қа дейін жеткізіледі, 5 минут ұсталады. содан кейін ыстық банкалар кезекпен қақпақтың астына шиемен толтырылады және дереу оралады.
Сипаттамасы Бірінші әдіс. Банкалар иығына дейін шиемен толтырылады, 200-400 г қант пен 1 литр судан (шие сортына байланысты) суық сироппен құйылады, суық суы бар кастрюльге салынып, отқа қойылады. Жидектің жарылып кетуіне және біркелкі қызуына жол бермеу үшін суды 85 вт-қа дейін баяу қыздырады және ұстайды: жарты литрлік банкалар - 10 минут. литрлік - 15 мин. Екінші әдіс. Шұңқырлардан тазартылған шие банкаларға ілгіштерге салынып, ыстық сироппен құйылады (1 литр суға 300-400 г қант) және 85ш температурада пастерленеді: жарты литрлік банкалар - 10 минут. литр - 15 немесе қайнаған суда - 3 және 5 минут. Үшінші әдіс. Шие банкаларға салынып, кез-келген жидектен немесе шиеден алынған шырынмен құйылады және жоғарыда көрсетілгендей пастерленеді. Бесінші әдіс. Тұқымсыз шие банкаларға тығыз салынады, оны қантпен (қабаттарға құйып - бір литрлік банкаға 200 г қант) және онсыз салуға болады. Толтырылған банкалар күйдірілген қақпақтармен жабылады және 85с температурада қыздырылады: жарты литр - 20, литр - 25 минут. Алтыншы әдіс. Шиеден жақсы компоттар басқа жидектер мен жемістермен: таңқурай, құлпынай, қарақат, алма және т.б. бірге алынады. Толтырылған банкалар қант шәрбатымен құйылады (1 литр суға 300-400 г) және 85с температурада қыздырылады: жарты литрлік банкалар - 10, литрлік банкалар - 15 минут. немесе қайнаған суда - сәйкесінше 4 және 6 минут.