Жабайы құлпынайдан жасалған компоттар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг жидек үшін - сиропқа арналған әр банка үшін 250 - 300 г қант және 1 г лимон қышқылы: 1 литр суға 300 - 400 г қант және 2 г лимон қышқылы Құлпынайларды сабақтар мен сепальдардан тазартудың бірінші әдісі, тез жуып, эмальданған ыдысқа қабаттарға салыңыз, түйіршіктелген қантқа себіңіз. Шырын пайда болғанша 5-6 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін әрқайсысына лимон қышқылын қосып, жарты литрлік банкаларға салыңыз. Банкаларды 85С температурада қыздырыңыз: жарты литр - 10 минут, қайнаған суға - 3 - 4 минут. Екінші әдіс Дайындалған және банкаларға құйылған жидектер қайнаған қант шәрбатымен құйылады және банкалар қақпақпен жабылады, 85С температурада 10 - 12 минут немесе қайнаған суға 3 - 4 минут зарарсыздандырылады.