Шырғанақ езбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 600 - 800 г қант Бірінші әдіс Жемістерді сұрыптайды, суық сумен жуады, судың ағып кетуіне жол береді. Содан кейін жидектер тот баспайтын болаттан жасалған жұқа електен сүртіледі. Қант қосылады, масса мұқият араластырылады, отқа қойылады, 85С дейін қыздырылады және осы температурада 5 минут ұсталады. Осыдан кейін олар ыстық банкаларға құйылады және дереу оралады. Екінші әдіс Пастерленген пюре қанттың бірдей мөлшерімен дайындалады. Қантпен араластырылған массаны банкаларға жайып, қақпақтармен жауып, 85С температурада қыздырады, жарты литр - 10 минут, литр - 15 минут.