Лингонберриден жасалған компоттар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр суға - 300 - 400 г қант, 1 литр шырынға 5 - 6 тілім лимон - 300 г қант Бірінші әдіс Толық піскен жидектер алынады, жуылады, қайнаған суға 2 минут қайнатылады, содан кейін салқын сумен салқындатылады, банкаларға құйылады және қант шәрбатымен құйылады. Банкалар 85С температурада қыздырылады: жарты литр - 10 минут, литр - 15 минут, ал қайнаған суға - 3 және 5 минут. Екінші әдіс Жидектердің бір бөлігін сумен құйыңыз (1 кг жидекке 3 кесе) және жидектер жарылғанша баяу отта пісіріңіз. Елекке тастаңыз және шырын ағып кетсін. Бұл шырын компот үшін таңғыш ретінде қызмет етеді. Піскен жуылған жидектерді қара өріктің жартысымен немесе алма кесектерімен бірге банкаларға салып, лингонберри шырынын құйып, 85С температурада қыздырады: жарты литрлік банкалар 10 минут, литрлік банкалар - 15 минут, немесе қайнаған суға 4 және 8 минут