Қарлыған компоты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 300 - 400 г қант Бірінші әдіс Ірі, піскен қарлыған жидектерін үшкір сіріңкемен бірнеше жерден шаншып, банкаларға толтырады. Жидектер банка ілгіштерінің биіктігіне дейін суық сироппен құйылады. Банкаларды салқын суы бар кастрюльге салып, 85С дейін қыздырады: литрлік банкалар - 15 - 20 минут, үш литрлік банкалар 25 - 30 минут немесе қайнаған суға сәйкесінше 10 және 15 минут. Екінші әдіс Компотты үш еселенген шығанақпен дайындайды. Бірнеше жерге шаншылған ірі қарлыған қайнаған сироппен құйылады, қақпақтармен жабылады және 3 минуттан кейін сироп ағызылады. Ағызылған сироп қайтадан қайнатылады және жидектер екінші рет 3 минут бойы үстіне құйылады. Үшінші рет сироп ағызылады және қайтадан қайнатылады. Енді сиропты банкаларға құйып, әрқайсысы бірден оралады. Сироп шеттерінен төгіліп, одан ауаны шығаратындай етіп құйылады. Домаланған құмыраны оның ішіндегі температура біркелкі болуы үшін қолдарыңызда шайқау керек және оны төңкеріп қою керек.