Жүзім компоты 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 250 - 300 г қант Консервілеу үшін ең қолайлы ірі жемісті асханалық жүзім сорттары. Өте мұқият, зақымдалмас үшін, жидектер жоталардан бөлініп, көгерген және көгерген жерлерін алып тастайды, мұқият жуады және банкаларға салады. Жидектерді тығызырақ орналастыру үшін банкаларды мезгіл-мезгіл шайқау керек. Жиналған жидектер ыстық (95 градус) сироппен құйылады және қайнаған суға зарарсыздандырылады: жарты литрлік банкаларда - 12 - 15 минут, литрлік банкаларда - 18 - 20 минут, үш литрлік банкаларда - 25 - 30 минут.