Шиеден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 200 - 300 г қант, 3 г лимон қышқылы Компоттарға диаметрі шамамен 15 мм болатын ірі, тәтті шие сорттары қолайлы: Жабуле, Наполеон қызғылт, Наполеон қара, Фрэнсис және т.б. Консервілеу алдында шиені сабағынан тазартады, мыжылған, шіріген, зақымдалған жемістерді алып тастайды, ағын сумен жуады және банкаларға салады. Жемістер мүмкіндігінше тығыз орналасуы үшін банктерді мезгіл-мезгіл шайқау керек. Төсеу кезінде мөлшері мен түсі бойынша әр түрлі жемістерді араластыру ұсынылмайды. Шие сироппен құйылады және қайнаған суға зарарсыздандырылады: жарты литрлік банкаларда - 12 - 15 минут, литрлік банкаларда - 18 - 20, үш литрлік банкаларда - 25 - 30 минут.