Алхоры, тәтті шие, шие және ит ағашын маринадтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл жемістерді ағартпай маринадтайды, тек сабақтарынан тазартады. Алхоры, шие және ит ағашынан жасалған маринадтар өткір және пастерленбеген күйде дайындалады, ал шиеден - тек пастерленген. Жемістер банкаларға салынып, маринадталған тұздықпен құйылады. Бөлшектеп пастерлеуге ұшырайды: литрлік банкаларда - 85С температурада 15 минут ішінде екі-үш қыздыру, ал үш литрлік банкаларда - 25 минут, қыздыру арасындағы үзіліс 24 сағат. 10 литрлік банкаларға Қара өрік немесе шие, тәтті шие немесе ит ағашы - 7 кг Маринадталған құю - 2,8 кг