Маринадталған алма мен алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылмаған алма - 8 кг Маринадталған құю - 3,2 кг Алма (райка және китайка) - 7 кг Маринадталған құю - 2,8 кг Алма мен алмұрт өзегін кесіп алғаннан кейін тұтастай маринадталған. Ірі жемістерді екіге бөліп кесу керек. Алма мен алмұрт кейде қабығынан тазартылады, сабақтары мен тостағандары алынады. Әрі қарай, алма қайнаған суға бес минуттан аспайды, ал алмұрт қайнаған сәттен бастап он минуттан кейін ағарады. Ағартқаннан кейін олар суық суға салқындатылады, содан кейін банкаларға салынады, 80С-тан жоғары температурада маринадталған тұздықпен құйылады және оралады. Райка мен китайканы маринадтаудың ерекшелігі - оларды қайнаған суға 3 минут қайнатады, содан кейін сумен салқындатады. Алма мен алмұрттан жасалған маринадтарды тек пастерлеуге болады, ал райка мен китайкадан - өткір және пастерленбеген. Алма мен алмұрттан жасалған маринадтарды 85С температурада 25 минут пастерлейді (жарты литрлік немесе литрлік ыдыста), ал үш литрлік ыдыста - 35 минут. 10 литрлік банкалар үшін Тазартылмаған алмұрт - 8 кг Маринадталған құю - 3,2 кг