Жаңа піскен алма немесе алмұрттан жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аршылған алмаларды әрқайсысын 6-8 бөлікке кесіңіз және олардың өзегін алыңыз. Тазартылған алмалардың қараюына жол бермеу үшін оларды лимон қышқылымен аздап қышқылдандырылған суық суға пісірер алдында қою керек. Кәстрөлге қант құйып, 2 кесе ыстық су құйып, туралған алмаларды салып, баяу отта 10-15 минут (алма сортына байланысты) алма жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын компотқа лимон, апельсин немесе даршын қабығын салыңыз. Егер компот піскен Антонов алмасынан дайындалған болса, онда қайнатудың қажеті жоқ, тек қайнатыңыз. Жаңа алмұрттан жасалған компот дәл осылай дайындалады, бірақ қантты (алмұрттың тәттілігіне байланысты) аз алуға болады. 10-15 минут пісіріңіз. Егер алмұрт өте піскен болса, онда компотты қайнатуға жеткілікті. Дайын компотты салқындатып, вазаларға құйыңыз. 500 г алма немесе алмұрт үшін - 3/4 кесе қант.