Алма тосап-желесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма, 400 г. қант, 2,5 кесе су. Алманы тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз да, үстіне 2 1/2 кесе су құйыңыз. Баяу отта қақпақ астында 20-30 минут пісіріңіз. Содан кейін алмаларды дуршлагқа тастаңыз, суды ағызыңыз. Қантты қайнатпаға салыңыз да, дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз (егер қасықтан ағызған кезде тамшы салқындап, қасықта ұсталса, онда джем-желе дайын болады). Кәдімгі джем сияқты сақтаңыз.