Жұмақтың алма джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма үшін - 1300 г қант, 3 стакан су, бірдей мөлшердегі және жетілу дәрежесіндегі алмаларды алыңыз, жақсылап жуыңыз, қайнаған суға 1 - 3 минут салып, дереу салқын суға салқындатыңыз. Алманы үшкір ағаш шпилькамен шаншып, қайнаған сиропқа батырыңыз. Кептелісті 6 - 8 сағатқа қойыңыз, содан кейін баяу отта 2 - 3 дозада пісіріңіз. Қайнаған сәттен бастап әр пісіргеннен кейін 10 - 15 минут ішінде джемді 1 - 2 сағатқа қойыңыз. Кептелісті алма мөлдір болып, сироп сәл мыжылған қабықпен жабылған кезде дайын деп санауға болады.