Қантталған лимоннан жасалған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг қабық үшін - 1,3 кг қант пен 3 стакан су, 3 г лимон қышқылы Қалың қабықты лимоннан алынған қабықтарды суық суға 2 - 3 күн салып, суды күніне 2 - 3 рет ауыстырыңыз. Содан кейін қабықтарды қайнаған суға 20 - 25 минут қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, ал қабықтарды қайнаған сиропқа салыңыз. Сиропты оттан алыңыз және 5-6 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қыртыстарды әр пісіргеннен кейін 10-12 сағаттан кейін 3-4 рет 5-7 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында 3 г лимон қышқылы қосылады. Қабықтарды табаққа салыңыз және ауада құрғатыңыз.