Қарбыз қабығынан қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп: 1 кг дайындалған қабық үшін - 1,2 кг қант және 300 мл су. Дайындалған қабықтарды 1,5х1,5 см кесектерге бөліп, салқын сумен жуып, дуршлагқа салып, қайнаған суға 3-5 минут қайнатады, суға лимон қышқылын (1 литр суға 2 г) қосады. . Содан кейін төбені құйыңыз. суды ыдысқа жіберіп, ыстық қант шәрбатымен құйыңыз. Баяу отта 10 сағат аралықпен 15 минуттан үш дозада қайнатыңыз. Үшінші пісіру кезінде сиропқа лимон қышқылы (1 кг қабыққа 3 г) және ванилин (1 кг қабыққа 0,5 г) қосылады. Қайнатылған қоспаны дуршлагқа салып, 1-1,5 сағатқа ағызып жібереді, елекке бір қабат етіп салып, пеште 35-40 градус температурада кептіреді, ұсақ қантқа себеді және кептіреді. . Қантталған жемістерден алынған сиропты шайға, ұн өнімдеріне, джем дайындауға және басқа мақсаттарға пайдалануға болады.