Шие шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын - 1,5 кг қант және 2 г лимон қышқылы үшін жақсы піскен немесе піскен шие алынады, жақсырақ қою түсті. Жуылған шиенің сабақтары мен шұңқырларының көп бөлігі алынып тасталады, содан кейін қалған шұңқырлармен бірге ұсақталады, бұл сиропқа жағымды дәм береді. Шие массасы 24 сағатқа қалдырылады, содан кейін ол шырын сыққыштан өткізіледі. Шырынға қант пен лимон қышқылы қосылады, 70С дейін қыздырылады, қант ерігеннен кейін сироп таза бөтелкелерге құйылады және қайнатылған тығын тығындарымен тез тығындалады. Шие сиропы Екінші әдіс 3 стакан шырын үшін 3 стакан түйіршіктелген қантты алыңыз, шырын ағарғанша 3-4 рет қайнатыңыз. Құю. Қарақат сиропы 1 литр шырынға - 1,5 кг қант пен 6 г лимон қышқылына Жақсы піскен бақша немесе жабайы қарақат алынады. Сұрыпталған қара бүлдіргенді елекке бөліктерге салып, ағынды сумен шайып, ұсақтайды. 1 кг қарақатқа 3/4 литр су қосылады және салқын жерде 12 сағатқа қойылады. Қоспа зығыр қапшық арқылы немесе бірінің үстіне бірі ілінген және төңкерілген табуретканың аяқтарына бекітілген 2 қалақша арқылы сүзіледі. Шырынның мөлшері өлшенеді, 80С дейін қыздырылады, қант пен лимон қышқылы қосылады және бөтелкеге мойынға дейін құйылады. Бөтелкелер дереу суға қайнатылған тығындармен тығындалады, салынады немесе жәшіктерге немесе себеттерге төңкеріліп қойылады және орамалмен жабылады.