Жүзім шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын үшін - 1,5 кг қант және 6 г лимон қышқылы, Жүзім жақсылап жуылады, бұтақтардан қолмен бөлініп, ұсақталады. Масса бірнеше сағат бойы салқын жерде жатуға қалдырылады, бірақ ашытпау үшін. Жүзім массасынан алынған шырынды, егер массаны эмальданған немесе тот баспайтын болаттан жасалған ыдыстарда мезгіл-мезгіл араластыра отырып, 75С температураға дейін ақырын қыздырса (су моншасында жақсырақ) алу оңайырақ. Ыстық масса сығу қондырғысы арқылы ет тартқышқа немесе тағамдық процессорға жіберіледі. Сіз оны тіректерге ілінген зығыр қапшық арқылы немесе бірінің үстіне бірі ілінген және төңкерілген табуретканың аяқтарына бекітілген 2 парақ арқылы ағып кету үшін қалдыра аласыз. Таза шырын қант пен лимон қышқылымен араластырылады, кастрюльде 85С температураға дейін үнемі араластыра отырып қыздырылады және ыстық, құрғақ бөтелкелерге тез құйылады, қайнатылған тығын тығындарымен тығындалады, төселеді немесе төңкеріледі. төңкеріп, шүберекпен жабыңыз.