Көкжидек сиропы 1 кг көкжидек үшін - 1,5 кг қант және 3 - 4 г
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырынға лимон қышқылы - 1,5 кг қант және 5 г лимон қышқылы Бірінші әдіс Көкжидектерді сұрыптап, илеп, үлкен құмыраға қант қабаттарына құяды. Құмыраны байлап, салқын жерде 2 - 3 күнге қояды, оны мезгіл-мезгіл араластырады. Көкжидек ашыта бастаса, бұл кемшілік емес. Шырын сырықтарға ілінген зығыр қапшық арқылы сүзіледі. Таза шырынға лимон қышқылы қосылып, 85С дейін тез қызады. Ол дереу құрғақ, ыстық бөтелкелерге құйылады, қайнатылған тығын тығындарымен жабылады және төселеді немесе төңкеріліп қойылады. Сүзілгеннен кейін қалған көкжидектерді джем, джем немесе джем жасау үшін пайдалануға болады. Екінші әдіс Көкжидектерді ұсақтап, аздап жатуға қалдырады. Содан кейін ол сығылады. Шырын өлшенеді, өлшенген қант пен лимон қышқылы қосылады және үнемі араластыра отырып 85С дейін қыздырылады. Сироп құрғақ, ыстық бөтелкелерге тез құйылады, олар дереу қайнатылған тығын тығындарымен жабылады және бөтелкелердегі ауа мен тығындар зарарсыздандырылатындай етіп төңкеріліп, орамалмен жабылады.