Таңқурай шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын үшін - 1,5 кг қант және 5 г лимон қышқылы, жақсы піскен таңқурай сұрыпталады, ағынды су астында електен бөліктерге жуылады және ұсақталады. Егер таңқурай құрт болса, оны 10 минут тұз ерітіндісіне батырады (1 литр суға 20 г тұз), содан кейін шайып тастайды. 1 кг таңқурайға 3/4 литр су қосылады және 12 сағатқа қалдырылады. Осы уақыттан кейін қоспаны зығыр қапшық арқылы сүзеді. Шырын өлшенеді, 70С дейін қыздырылады, қант пен лимон қышқылы қосылады және мойынға дейін бөтелкеге құйылады. Бөтелкелер суға қайнатылған тығындармен тез жабылады.