Қара өріктен жасалған сироп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын үшін - 1,5 кг қант және 10 г лимон қышқылы 1 литр шырын үшін - 450 г қант және 5 г лимон қышқылы Бірінші әдіс Жақсы піскен, тіпті піскен қара өрік сабақтарынан тазартылады, мұқият жуылады (Қатты ластанған, алдымен жылы суға малынған), тұқымдар жойылады, ұсақталады және 1-2 күн бойы шаймалау үшін қалдырылады. Суық қара өріктің дайындалған массасы шырын сыққыштан өткізіледі. Шырын зығыр қапшық арқылы сүзіледі. Таза шырынға қант пен лимон қышқылын қосып, 85С-қа дейін тез қыздырады, сиропты дереу құрғақ ыстық бөтелкелерге құйып, қайнатылған тығын тығындарымен жауып, үйіп қояды немесе төңкеріп қояды. Екінші әдіс Қара өріктің дайындалған массасы 75С дейін тез қызады және зығыр қапшық арқылы сүзіледі. Шырын қорғалады, мүмкін тазартылады, қант пен лимон қышқылы қосылады және 88 С дейін қыздырылады.Ыстық сироп дереу құрғақ ыстық бөтелкелерге құйылады, олар дереу қайнатылған тығын тығындарымен жабылады, төңкеріліп, орамалмен жабылады және салқындатылады. . Содан кейін тығындарды мойын деңгейінде кесіп, қыздырылған парафинмен сулайды. Ескертпе: Қантты көбірек пайдаланған кезде қара өрік шәрбаты тым қою болып шығады және оны қолданар алдында сұйылту керек.