Ақжидек сиропы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг тазартылған ақжидек үшін - 1 литр су, 1 литр шырын үшін - 1,5 кг қант, апельсин қабығы Ақжидек жуылады, щеткалардан бөлінеді, ұсақталады және өлшенген мөлшерде суық сумен құйылады. Ақжелкенге бір апельсиннен жіңішке кесілген қабық қосылады, пергамент қағазбен жабылады және салқын жерде 24 - 36 сағатқа қойылады. Белгіленген уақыттан кейін қоспаны зығыр пакетке құйып, шырын еркін ағып кетуі үшін қалдырады. Шырынның мөлшері өлшенеді, қанттың тиісті мөлшері қосылады және оны еріту үшін қалдырады. Сироп бөтелкелерге салқын түрде құйылады. Жұмсақ экспрессияланған жеміс консервілерін (Мысалы, алма немесе алмұрт компоты, мармелад және т.б.) бояу үшін қолданылады.