ЖЕМІС-ЖИДЕК ШӘРБАТТАРЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жеміс сироптары мөлдір жеміс шырындарынан, қанттан және лимон қышқылынан (Немесе шарап қышқылынан) жасалады. Жеміс шырындарының барлық түрлері оларды дайындауға жарамды, әрдайым хош иісті, айқын дәмі мен жағымды түсі бар сироптарды алған дұрыс, сондықтан басқа жемістердің шырындары (мысалы, таңқурай, шие) дәмі әлсіз немесе экспрессивті емес иісі мен түсі бар жеміс шырындарына қосылады (Мысалы, таңқурай, шие және т.б.), олар айқын қасиеттерге ие. Жеміс сиропын дайындаған кезде, әдетте, 1 литр шырынға 1,5 кг қант қосылады. Сироптағы қанттың мұндай жоғары үлесі (60%) оның сапасын одан әрі қыздырусыз немесе басқа консервациясыз қамтамасыз етеді. Егер олар энергетикалық құрамы төмен жеміс-жидек сиропын дайындағысы келсе, онда қанттың мөлшері 1 литр шырынға 450 - 650 г-ға азаяды, ал сироп зарарсыздандырылады. Қантты салқын шырында немесе 75 С дейін қыздырылған шырында ерітеді. Шырынның қайнатылған дәмге ие болмауы және хош иісті заттардың мөлшері азаймауы үшін жоғары температура ұсынылмайды. Тек жеміс шырыны мен қанттан жасалған сироптар баяу, айқын дәмсіз болады, сондықтан жемістердегі қышқылдардың мөлшеріне байланысты 1 литр жеміс шырынына 5 - 17 г мөлшерінде лимон немесе шарап қышқылымен қышқылдандырылады. Қышқылдар шырында қантпен бір мезгілде ериді.