Таңқурайдан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг таңқурай үшін - 1 кг қант Усанка, Марлборо, Өте жақсы джем сорттары үшін ең қолайлы. Жидектерді толығымен піспеген, бірақ сонымен бірге ашық түсті және жеткілікті хош иісті етіп алуға кеңес береміз. Таңқурайға таңқурай қоңызының дернәсілдері жиі әсер етеді. Сондықтан таңқурай алдымен ас тұзының ерітіндісіне (Бір стақан суға бір шай қасық) 10-15 минуттай батырылады, содан кейін таза, салқын сумен жуылады. Таңқурайды сұрыптап, өзегін алып тастап, жидектерді ыдысқа салып, қайнатуға алынған қанттың жартысын жауып, салқын жерде 5 - 6 сағатқа қою керек. Табаққа салынған шырын мен қанттан сиропты пісіріп, сәл салқындатыңыз. Таңқурайды дайын сиропқа салыңыз, жидектерді сиропқа батыру үшін ыдысты ақырын шайқаңыз және сироптың қажетті қалыңдығына дейін қайтадан қайнатыңыз.