Терннен жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жидек үшін - 1 кг қант Тікенді жидектерді шайыңыз, ыдысқа салыңыз, қантпен жабыңыз, қантты еріту үшін қажет мөлшерде су құйыңыз, дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Қайнаған кезде ыдысты мезгіл-мезгіл шайқаңыз және көбікті жиі алып тастаңыз. Кептеліс дайын болған кезде, жидектерді саңылаулы қасықпен алып, банкаға салыңыз да, сиропты тағы бір сағат қайнатыңыз. Содан кейін сиропты жидектердің үстіне құйыңыз. Ең жақсы дәм үшін ежелгі аспаздық мамандар 1 - 2 тамшы раушан майын қосуды ұсынады.