Құлпынайдан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг құлпынай үшін - 1 кг қант, құлпынайдың жарты стакан суын сұрыптап, сабақтарын кеселермен бірге бөліп алыңыз. Сиропты дайындаңыз, оттан алыңыз және жидектерді сиропқа батырыңыз. Жидектерді сиропқа батыру үшін ыдыстарды ақырын шайқаңыз және жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Егер құлпынай тым шырынды болса, оларды пісірер алдында ыдысқа салып, пісіру үшін алынған қанттың жартысын жауып, салқын жерде 5 - 6 сағатқа қою керек. Осыдан кейін пайда болған шырынды ағызып, оған қанттың қалған бөлігін қосып, сиропты су қоспай пісіріңіз.