Қарақат тосабы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг қара қарақат үшін - 1,5 кг қант, 1 кг жидек үшін 1,5 кесе су - 1,5 кг қант, 1 стакан су Бірінші әдіс Жидектерді жақсылап жуыңыз, содан кейін қайнаған суға 2 - 3 минут қайнатыңыз, сонда қабығы жұмсарады және жидектер қантпен жақсы қанықтырылады. Осыдан кейін, қарақатты дуршлагқа тастаңыз және суды ағызыңыз. Жидектерді қайнаған сиропқа батырыңыз да, дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Екінші әдіс Қарақат жидектерін бұтақтардан және гүлдің құрғақ тостағандарынан тазалап, үстіне салқын су құйып, содан кейін бетіне қалқып шыққан құрғақ тостағандардың қалдықтарын алып тастап, жидектерді елекке лақтырып, суды ағызып жіберіңіз. Қою сиропты қайнатыңыз, оған дайындалған жидектерді құйыңыз, қайнатыңыз және баяу отта 40 - 50 минутқа қойыңыз.