ҚАРАҚАТ КОМПОТЫ (бірнеше нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Төртінші әдіс. Жидектер мен қант эмальданған ыдысқа салынады (1 кг жидекке 500 г), екі -үш ас қасық су немесе шырын қосылады, отқа қойылады, қақпақпен жабылады және араластыра отырып, 85ш температурада 5 минут ұсталады. Содан кейін ыстық стерильді банкалар қақпақтың астына сироп қосылған жидектермен толтырылады және оралады.
Сипаттамасы Бірінші әдіс. Іріктелген ірі жидектерді банкаларға ілгіштерге салып, қант шәрбатымен құйып (1 литр суға 350-400 г қант), салқын сумен кастрюльге салып, 80 вт-қа дейін жеткізеді: жарты литрлік банкалар 10 минут қыздырылады. литр - 14 немесе қайнаған суда - 4-6 минут. Содан кейін оларды шығарып, орап, төңкеріп қояды. Екінші әдіс. Жидектермен толтырылған банкалар қайнатылған сумен немесе қарақат, таңқурай немесе жазғы алма шырынымен (қантсыз) құйылады. Содан кейін өңдеу процесі бірінші әдіспен қайталанады. Үшінші әдіс. Жарты литрлік банкалар жидектермен толтырылады, қабаттарға түйіршіктелген қант себіліп, оларды үстелге ақырын тигізеді (100 г құм және екі ас қасық салқын қайнатылған су). Оларды қақпақтармен жауып, суық сумен пастеризаторға салып, "80 вт температурада 20 минут қыздырады. литрлік - 25 мин. Бесінші әдіс. Жидектер эмальданған кастрюльге салынады, су немесе шырын қосылады (1 кг жидекке жарты кесе), төртінші әдіс бойынша одан әрі өңдеу. Жидектерді балғын күйінде сақтау. Күн шуақты ауа-райында жидектер бұталарда суарғыштан немесе шлангтан жуылады, кептіруге рұқсат етіледі, қолдар мен қайшылар арақпен сүртіледі. Жидектер тығызырақ жатуы үшін алдын ала зарарсыздандырылған бөтелкеге тікелей кесіледі, бөтелке шайқалады. Жоғарғы жағына дейін толтырылған, ол қазір стерильді тығынмен жабылады және тығыздағыш балауызбен немесе парафинмен толтырылады. Салқын, құрғақ жерде 5-6с жоғары емес температурада көлденең күйде сақтаңыз. Витаминдер қара қарақатты қант шәрбатында консервілеу кезінде жақсы сақталады.