Дайындау (пектин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Таза піскен жидектерді (1 кг) кастрюльге салып, бір стақан су құйып, отқа қояды. Температура 70 градусқа жеткенде, жидектер електен тез сүртіледі және 1 кг жидекке 300 г қант қосылады, мұқият араластырылады және таза банкаларға салынады. Қалайы лакталған немесе шыны қақпақтармен жабылған және 85ш температурада пастерленген: жарты литрлік банкалар - 15 минут. литр - 20 немесе қайнаған суға сәйкесінше 7 және 10 минут ұсталады. Содан кейін банкілерді қақпақтармен орап, төңкеріп қояды.