Тәтті және қышқыл тұздықтағы саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар алдыңғы рецептте көрсетілгендей дайындалады. Құю қайнатылады: 1 литр суға 35 г қант, 30 - 35 г тұз және дәмдеуіштер алдыңғы рецепт бойынша алынады. Пісіргеннен кейін 20 - 25 г сірке эссенциясын немесе 250 г 9 - 10 пайыздық сірке суын қосыңыз (пісіретін судың мөлшері - 0,75 л). Әрі қарай, келесі тәртіп қатаң сақталады: ыстық құю ыстық сумен қыздырылған ыдысқа салынады (оның ыдысының шамамен 25% -ы), содан кейін қайнатылған саңырауқұлақтар қайнаған судан саңылаулы қасықпен немесе тесілген қасықпен тез ауыстырылады, ыдыстың қалған 75% -ын толтырады, сонымен қатар дәмдеуіштердің бір бөлігі қосылады. . Банкалар қайнатылған қақпақтармен жабылады, ыстық суға арналған ыдысқа салынады және су аз қайнаған кезде қыздырылады: жарты литр - 20 минут, литр - 25 минут. Тығындайды және салқындатады. Жеуге жарамды саңырауқұлақтардың барлық түрлері қолданылады.