Сірке суы қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құю келесі мөлшерде дайындалады: 0,8 литр су үшін 120 г тұз, 80 г қант, 80 г томат пастасы алынады. Мұның бәрі қайнатуға дейін жеткізіледі. Қызылша, сәбіз және ақ тамырлар жуылады, тамыр дақылдарының зақымдалған бөліктері кесіледі, ұштары алынады. Қызылшаны 30 - 40 минут, ал сәбіз бен ақ тамырларды 20 - 25 минут қайнатады, содан кейін оларды суға салқындатады, тазалайды, шайып, кесектерге немесе жолақтарға кеседі. Жоғарғы жапырақтары ақ қырыққабаттан алынады, қырыққабаттың басы төрт бөлікке кесіледі, сабағы кесіледі және ұсақ туралады. Пияз, сарымсақ, ақжелкен мен балдыркөк тазартылады, жуылады және майдалап туралады. Дайындалған көкөністер - 70% кастрюльге араластырылады, оларға 30% құю қосылады және қоспасы баяу отта 15 - 20 минут қайнатылады. Бұрын ыстық сумен қыздырылған әрбір жарты литрлік ыдысқа 20 г 9 - 10 пайыздық сірке суын құйып, ыстық көкөністерді салады (алдымен кішкене бөліктерде, банка жарылып кетпес үшін), қақпақтармен жауып, жылытады, суды баяу қайнатады: жарты литр - 14 - 16 мин., литр 18 - 20 мин. Содан кейін банкалар тығындалады және салқындатылады. Консервілерден борщ дайындау: 300 г етті 1,5 литр суға қайнатады, жарты литрлік банка борщының ішіндегісін дайын сорпаға жайып, баяу отта 15 - 20 минут қайнатады, содан кейін қаймақпен дәмдейді және қызмет етеді. Вегетариандық борщты дайындау: 0,75 литр суға бір банка борщ пен сары майға бұқтырылған бір ас қасық пияз салынады, мұның бәрі 15 минут қайнатылады. және қаймақпен дәмдеңіз.