Сәбіз және алма қосылған ашытылған қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка үшін: қырыққабат - 200 г, сәбіз және алма - әрқайсысы 100 г.Қырыққабат сұрыпталады, жапырақтардың жасыл және дөрекі бөліктерінен тазартылады. Сәбіз жуылады, тазартылады және ірі үккіште ұсақталады. Сондай-ақ алмаларды жуады, қабығын аршады, тұқым ұясын олардан алып тастайды және ірі үккіште ұсақтайды. Көкөністер мен алмаларды араластырады, банкаларға тығыз салып, ыстық тұзды ерітіндімен құяды (1 литр суға 40 г тұз және 40 г қант). Содан кейін банкалар қақпақтармен жабылады, аздап қайнаған суға қыздыруға қойылады: жарты литр - 10 - 12 мин., литр - 13 - 15 мин., тығындалған.