Қырыққабаттан, қара шалғамнан және басқа да көкөністерден жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка үшін: ақ қырыққабат - 160 г, қара шалғам - 160 г, сәбіз және пияз әрқайсысы 30 г, шөптер - 10 г, сарымсақ - 1 түйір, сірке суы 9 - 10% - 20 г. Ақ қырыққабат ұсақ жоңқаларға ұсақталады. Шалғамды мұқият жуады, тазартады, қайтадан жуады және жоңқалар жасау үшін үлкен тесіктері бар үккішке жоспарлайды. Пияз да ұсақталады. Жарты литрлік банкаға кезекпен салынады: 20 г 9 - 10% сірке суы, балдыркөк, ақжелкен, сарымсақ. Осыдан кейін, қасықпен тығыздап, көкөністер қоспасын салыңыз, бір шай қасық тұз бен қант қосыңыз, бәрі қайнаған суға құйылады. Банкалар қақпақтармен жабылады және жұмсақ қайнаған суға жылытуға қойылады: жарты литр - 8 - 10 минут, литр - 12 минут. Қыздырғаннан кейін банкалар қаңылтыр қақпақтармен жабылады, бірнеше рет шайқалады.