Алма қосылған ашытылған қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық: 1 литр суға - 40 г тұз, 40 г қант. Жарты литрлік банкаға тұтыну: ашытылған қырыққабат - 200 г, сәбіз және алма - 100 г Ашытылған қырыққабат сұрыпталады, жапырақтардың жасыл және дөрекі бөліктерінен тазартылады. Сәбіз жуылады, тазартылады және ірі үккіште ұсақталады. Көкөністер мен алмаларды араластырады, банкаларға тығыз салады, ыстық тұзды ерітіндімен құяды. Содан кейін банкалар қақпақтармен жабылады, жұмсақ қайнаған суға жылытуға қойылады: жарты литр - 10 - 12 минут, литр - 13 - 15 минут, тығындалған.