Тұздалған қияр қосылған қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка үшін: қырыққабат - 250 г, қияр - 125 г Қырыққабат жоғарғы жапырақтардан тазартылады, қырыққабаттың әр басы төрт бөлікке кесіледі, сабағы кесіледі және ұсақталады. Жақсы сапалы тұздалған қиярды (Тұқымдарды бөлмей) жуады, бойлық табақтарға кеседі және қырыққабат тәрізді ұсақтайды немесе ірі үккіште тұтас жоспарлайды. Көкөністер араластырылады, банкаларға тығыз салынады және ыстық тұзды ерітіндімен құйылады (1 литр суға 60 г тұз және 40 г қант). Бұл толтырудың жартысын қияр тұзды ерітіндісімен алмастырып, тұзды 30 г қою өте жақсы.Банкалар қақпақпен жабылады және аздап қайнаған суға қыздырылады: жарты литр - 10 - 12 мин., литр - 13 - 15 мин. Осыдан кейін тығындап, бірнеше рет шайқап, салқындатады.