Көкөніс салмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қыста түскі асқа арналған тағамдарды дайындау үшін ащы шөптерден дайындықтар болуы керек: ақжелкен, балдыркөк және аскөк. Консервілеу кезінде бұл жасылға қызанақ қосылады, оның құрамында қышқыл бар және сорпаларды дәмдеу, тұздықтар жасау және т.б. үшін құнды көкөністер болып табылады.Жасылдар келесі қатынаста алынады: екі ақжелкен мен аскөк және балдыркөктің бір бөлігі. Жасылдар сұрыпталады, сары және зақымдалған бөліктері, өрескел сабақтары алынып, тамырлары кесіледі. Осыдан кейін ол жақсылап жуылады және кесіледі. Ақжелкен мен балдыркөк тамырын, сондай -ақ сәбізді тазалап, жуғаннан кейін кеспеге турап, көкке қосуға болады. Қызанақтар жуылады және тілімдерге кесіледі. Банкалар шөптермен тығыз толтырылады, оларды туралған қызанақ қабаттарымен алмастырады, ыстық тұзды ерітіндімен құйылады (1 литр суға 80 г тұз), қақпақтармен жабылады және жылытылады, суды баяу отта ұстайды: жарты литр - 30 минут, литр - 40 минут. Консервілерді жабу және салқындату әдеттегідей. Жарты литрлік банкаға дайындалған көкөністер мен өнімдерді тұтыну: ақжелкен, балдыркөк және аскөк - 120 г, туралған тамырлар мен сәбіз - әрқайсысы 30 г, қызыл қызанақ - 200 г, тұз - 10 г және лимон қышқылы - 10 г.