Толтыруға арналған көкөністер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік көкөністер үшін: 120 г ақжелкен, балдыркөк, аскөк, 50 г жасыл бұрыш, 20 г ақ тамыр мен сәбіз. 200 г қызанақ, 10 г лимон қышқылы, тұз. Ащы шөптерді (ақжелкен мен аскөктің үш бөлігі, майшабақтың 1 бөлігі) сұрыптаңыз, сары және зақымдалған бөліктерін, өрескел сабақтарын, тамырларын алып тастаңыз, содан кейін суық ағын сумен жақсылап шайыңыз, шайқаңыз, майдалап тураңыз. Ақжелкен мен балдыркөк тамырын, сондай-ақ өзегі алынған сәбіз мен бұрышты жолақтарға кесіп, шөптерге қосыңыз. Соңында жуылған және тілімдерге кесілген қызанақты қосыңыз. Банкаларды шөптермен тығыз толтырыңыз, оларды қызанақ қабаттарымен алмастырыңыз, ыстық тұзды ерітіндімен толтырыңыз (1 литр суға 80 г тұз), қақпақтармен жабыңыз және жарты литрлік банкаларды 30 минут, литрді баяу қайнаған сумен жылытыңыз. минут, литр - 40 минут. Содан кейін жабыңыз, салқындатыңыз.