Маринадталған қызылша .
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құю үшін: 1 литр су үшін - 50 г тұз, Қара түсті целлюлозасы бар жас қызылша қызылшасында 7-ден 11% -ке дейін қант болады. Тамыр дақылдарын 30 - 40 минут қайнатып, сумен салқындатып, қабығын аршып, ақаулы жерлерін кесіп, қайтадан сумен шайып, қалыңдығы 1 см табақтарға, ал соңғысын жолақтар мен текшелерге кесу керек. Литрлік ыдысқа 2 ас қасық салыңыз. 9 - 10% сірке қасықтары, пияздың басы, сарымсақ қалампыры, 2 - 3 бұршақ қара бұрыш және қалампыр, лавр жапырағы, 15 - 20 г жаңа піскен шөптер (Аскөк, эстрагон, насыбайгүл, желкек, ақжелкен, балдыркөк) және жарты шай қасық қыша дәндері. Осыдан кейін, қызылшаны салыңыз (Ол шамамен 600 - 650 г сәйкес келеді) және ыстық ыдысқа құйыңыз. Толтырылған банкаларды қайнатылған қақпақтармен жауып, жылытуға қойыңыз. Қайнаған суда жарты литрлік банкаларды 6 - 8 минут, литрлік банкаларды - 8 - 10 минут, үш литрлік банкаларды - 12 - 15 минут ұстау керек.